Vitchokladmousse med blåbärs sås
Antal portioner: 4 Tid: 30minuter Svårighetsgrad:1
Ingredienser
3dl Vispgrädde
100g Vitchoklad
1 Äggula
Sås
2dl Blåbär
1msk Strösocker
2msk Florsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg gulorna
2. Smält chokladen i vattenbad (spara gärna lite hel choklad till senare) låt sedan den smälta chokladen svalna lite, rör sedan ner den med äggen.
3. Vispa grädden hårt, rör sedan ner ägg och choklad blandningen i grädden.
4. Hacka den resterande chokladen och tillsätt den i blandningen.
5. Fördela upp i portions formar och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.
6. Koka upp blåbären och tillsätt sockret, rör tills det smält.
7. Ta av från plattan och tillsätt florsocker och mixa. Ställ sedan in i kylskåpet.
8. Efter en timme så tar du ut moussen ur kylen och till det serverar du såsen.
Recept & foto: Sofie & Caroline