Vitchokladmousse med blåbärs sås

2011-03-13 - 19:14:01

Antal portioner: 4     Tid: 30minuter     Svårighetsgrad:1

 

 

 

Ingredienser

3dl Vispgrädde

100g Vitchoklad

1 Äggula 

 

 

Sås

2dl Blåbär

1msk Strösocker

2msk Florsocker

 

 

 

 

 

Gör så här:

1. Vispa ägg gulorna

2. Smält chokladen i vattenbad (spara gärna lite hel choklad till senare) låt sedan den smälta chokladen svalna lite, rör sedan ner den med äggen.

3. Vispa grädden hårt, rör sedan ner ägg och choklad blandningen i grädden.

4. Hacka den resterande chokladen och tillsätt den i blandningen.

5. Fördela upp i portions formar och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.

6. Koka upp blåbären och tillsätt sockret, rör tills det smält.

7. Ta av från plattan och tillsätt florsocker och mixa. Ställ sedan in i kylskåpet.

8. Efter en timme så tar du ut moussen ur kylen och till det serverar du såsen.



Recept & foto: Sofie & Caroline


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0