Bästa receptet
Ugnsbakad lax med dill slungad potatis och räkröra
Antal portioner: 4 Tid: 1timme Svårighetsgrad: 4
Ingredienser
4st lax filéer
1 msk smör
Citron peppar
Salt
12st små potatisar
Smör
Dill
Räkröra
ca 200g skalade räkor
1 ½ dl grädde
3-4 msk citron majonnäs
1-2 msk rom
Tillbehör
2st morötter
1 röd paprika
Ärtskidor
Gör så här:
1. Koka upp potatisen så att den nästan är helt genom kokt.
2. Sätt ugnen på 150grader.
3. Vispa grädden hårt och tillsätt sedan majonnäsen, romen och räkorna och sätt in i kylen.
4. Bryn laxen på båda sidorna, ta sedan upp den ur pannan och krydda med citronpeppar och salt och sätt sedan laxen i en ugnsform med smör och sätt in den i ugnen i 10-25minuter beroende på storlek.
5. Skär morötterna, paprikan och ärtskidorna i bitar
6. Skär potatisen i bitar och stek den sedan i dill och rikligt med smör.
7. Stek grönsakerna.
Tips!
Om man inte äter räkor så är röran god att äta utan räkor, plocka helt enkelt bort dom.
Sedan kan man även skära en citron i klyftor och servera till.
Recept: Sofie & Caroline
Ursäktar än en gång att det inte finns bilder