Rätten med två olika svårighetsgrader.

2010-12-21 - 13:33:44

Kycklingwok

Antal portioner: 4    Tid: 1 timme    Svårighetsgrad: 3

Ingredienser
3-4st kyckling filéer
1 påse Asian Noodles från Santa Maria
Wokgrönsaker ex
1 morot
1 palsternacka
1 broccoli 
1 dl bambuskott
 

sås
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt
3 msk socker
4 dl kycklingbuljong
1 msk potatismjöl
1 msk vinäger
2 tsk tomatpuré

. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min.
. Tillsätt de övriga ingredienserna.
. Låt det koka upp under omrörning.

Gör så här:

1. Skär wokgrönsakerna och kycklingen. Koka upp vatten i en kastrull och lägg sedan i moroten, palsternackan och broccolin. Grönsakerna ska koka tills de blivit lite mjukare men inte helt mjuka.

2. Undertiden Grönsakerna kokar, steker du kycklingen tills du anser att den är klar.

3. När de är klara blandar du i Grönsakerna med kycklingen.

4. Nu är de bara nudlarna kvar och de står på förpackningen precis hur du ska göra. När nudlarna är klara blandar du i de med grönsakerna och kycklingen. Servera med såsen.


Tips! 
Det är gott att blanda i ananasbitar och skivade vattenkastanjer i såsen

 

Svårighetsgrad: 1
Om man inte har så mycket tid eller är osäker på hur man ska gå till väga kan man köpa färdiga wokgrönsaker och de går väldigt fort. Man behöver inte heller göra sin egen sås de finns flera alternativ i butiken som du kan servera direkt.


Recept: Sofie & Caroline


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0