Vaniljpannacotta med hallonsås

2011-03-09 - 22:23:09

Antal portioner: 4     Tid: 20minuter + 3timmar    Svårighetsgrad: 2av5

 
Ingredienser

2dl Grädde

1dl Mjölk

2msk Strösocker

1msk Vaniljsocker

2 Gelatinblad

 

Sås

3dl Hallon

ca 3msk Strösocker

ca 2msk Florsocker

1msk Vatten

 









Gör så här:

1. Lägg gelatin bladen i blöt i ca 5minuter i kallt vatten.

2. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen, rör om och se till så att gelatin bladen löses upp.

3. Häll upp gräddblandningen i portionsglas och ställ in i kylen. Låt stelna, tar ca 3 timmar.

4. Koka upp hallonen med lite vatten och tillsätt strösockret under omrörning.

5. Ta kastrullen från plattan och sila såsen så att hallonkärnorna far bort, ta sedan såsen och rör ner florsockret, ställ sedan in i kylen tills pannacottan är klar.



Recept: Sofie&Caroline


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0