Vaniljpannacotta med hallonsås
Antal portioner: 4 Tid: 20minuter + 3timmar Svårighetsgrad: 2av5
Ingredienser
2dl Grädde
1dl Mjölk
2msk Strösocker
1msk Vaniljsocker
2 Gelatinblad
Sås
3dl Hallon
ca 3msk Strösocker
ca 2msk Florsocker
1msk Vatten
Gör så här:
1. Lägg gelatin bladen i blöt i ca 5minuter i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen, rör om och se till så att gelatin bladen löses upp.
3. Häll upp gräddblandningen i portionsglas och ställ in i kylen. Låt stelna, tar ca 3 timmar.
4. Koka upp hallonen med lite vatten och tillsätt strösockret under omrörning.
5. Ta kastrullen från plattan och sila såsen så att hallonkärnorna far bort, ta sedan såsen och rör ner florsockret, ställ sedan in i kylen tills pannacottan är klar.
Recept: Sofie&Caroline