Vitchokladmousse med blåbärs sås
Antal portioner: 4 Tid: 30minuter Svårighetsgrad:1
Ingredienser
3dl Vispgrädde
100g Vitchoklad
1 Äggula
Sås
2dl Blåbär
1msk Strösocker
2msk Florsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg gulorna
2. Smält chokladen i vattenbad (spara gärna lite hel choklad till senare) låt sedan den smälta chokladen svalna lite, rör sedan ner den med äggen.
3. Vispa grädden hårt, rör sedan ner ägg och choklad blandningen i grädden.
4. Hacka den resterande chokladen och tillsätt den i blandningen.
5. Fördela upp i portions formar och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.
6. Koka upp blåbären och tillsätt sockret, rör tills det smält.
7. Ta av från plattan och tillsätt florsocker och mixa. Ställ sedan in i kylskåpet.
8. Efter en timme så tar du ut moussen ur kylen och till det serverar du såsen.
Recept & foto: Sofie & Caroline
Vaniljpannacotta med hallonsås
Antal portioner: 4 Tid: 20minuter + 3timmar Svårighetsgrad: 2av5
Ingredienser
2dl Grädde
1dl Mjölk
2msk Strösocker
1msk Vaniljsocker
2 Gelatinblad
Sås
3dl Hallon
ca 3msk Strösocker
ca 2msk Florsocker
1msk Vatten
Gör så här:
1. Lägg gelatin bladen i blöt i ca 5minuter i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen, rör om och se till så att gelatin bladen löses upp.
3. Häll upp gräddblandningen i portionsglas och ställ in i kylen. Låt stelna, tar ca 3 timmar.
4. Koka upp hallonen med lite vatten och tillsätt strösockret under omrörning.
5. Ta kastrullen från plattan och sila såsen så att hallonkärnorna far bort, ta sedan såsen och rör ner florsockret, ställ sedan in i kylen tills pannacottan är klar.
Recept: Sofie&Caroline
Design
Hej som ni ser håller designen på att ändras och ska bli finare. Bilder högst upp kmr inom kort.
/sofie och caroline
Nya recept är påväg (:
Ett tag sedan vi uppdaterade nu och det ber vi om ursäkt för,
vi har jobbat på förfullt och försökt få klart kompletta recept.
här nedan är några bilder på desserter där recepten snart kommer
att finnas på bloggen så håll utkik! :)
vitchoklad mousse pannacotta choklad cupcakes
/Sofie & Caroline
gott!
Baconinlindade fyllda kyckling filéer med dragonsås och ris
Antal portioner: 4 Tid: ca 1 ½ timme Svårighetsgrad:
Ingredienser:
4 kyckling filéer
4 skivor salami
1 burk bonjour
2 msk hackad purjolök
8 skivor bacon
8st tandpetare
Ris:
3 dl ris
1 morot
½ dl hackad purjolök
Sås:
Smör
Grädde
Crème fraichen
Dragon krydda
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela kyckling filéerna på längden och fyll dom med bonjour, salami och lite purjolök, lägg sedan ihop dom och linda runt bacon. Fäst med tandpetare.
3. Bryn kyckling filéerna och sätt in dom i ugnen i ca 30minuter.
5. Börja med riset, fin hacka purjolöken och moroten , måtta sedan upp ris och vatten i en kastrull och ställ på plattan. Blanda i moroten och purjolöken när vattnet har börjat koka, behövs inte röras om.
6. Dags att fixa såsen, blanda smör, grädde och crème fraichen i en kastrull och låt det sjuda.
8. Tillsätt dragonen i såsen och servera maten.
Recept: Lina Bylund
Foto: Sofie och Caroline