Vitchokladmousse med blåbärs sås

2011-03-13 - 19:14:01

Antal portioner: 4     Tid: 30minuter     Svårighetsgrad:1

 

 

 

Ingredienser

3dl Vispgrädde

100g Vitchoklad

1 Äggula 

 

 

Sås

2dl Blåbär

1msk Strösocker

2msk Florsocker

 

 

 

 

 

Gör så här:

1. Vispa ägg gulorna

2. Smält chokladen i vattenbad (spara gärna lite hel choklad till senare) låt sedan den smälta chokladen svalna lite, rör sedan ner den med äggen.

3. Vispa grädden hårt, rör sedan ner ägg och choklad blandningen i grädden.

4. Hacka den resterande chokladen och tillsätt den i blandningen.

5. Fördela upp i portions formar och ställ in i kylskåpet ca 1 timme.

6. Koka upp blåbären och tillsätt sockret, rör tills det smält.

7. Ta av från plattan och tillsätt florsocker och mixa. Ställ sedan in i kylskåpet.

8. Efter en timme så tar du ut moussen ur kylen och till det serverar du såsen.



Recept & foto: Sofie & Caroline

Vaniljpannacotta med hallonsås

2011-03-09 - 22:23:09

Antal portioner: 4     Tid: 20minuter + 3timmar    Svårighetsgrad: 2av5

 
Ingredienser

2dl Grädde

1dl Mjölk

2msk Strösocker

1msk Vaniljsocker

2 Gelatinblad

 

Sås

3dl Hallon

ca 3msk Strösocker

ca 2msk Florsocker

1msk Vatten

 









Gör så här:

1. Lägg gelatin bladen i blöt i ca 5minuter i kallt vatten.

2. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen, rör om och se till så att gelatin bladen löses upp.

3. Häll upp gräddblandningen i portionsglas och ställ in i kylen. Låt stelna, tar ca 3 timmar.

4. Koka upp hallonen med lite vatten och tillsätt strösockret under omrörning.

5. Ta kastrullen från plattan och sila såsen så att hallonkärnorna far bort, ta sedan såsen och rör ner florsockret, ställ sedan in i kylen tills pannacottan är klar.



Recept: Sofie&Caroline

Design

2011-03-07 - 17:01:46

Hej som ni ser håller designen på att ändras och ska bli finare. Bilder högst upp kmr inom kort.

/sofie och caroline

Nya recept är påväg (:

2011-03-05 - 20:31:08

Ett tag sedan vi uppdaterade nu och det ber vi om ursäkt för,
vi har jobbat på förfullt och försökt få klart kompletta recept.

här nedan är några bilder på desserter där recepten snart kommer
att finnas på bloggen så håll utkik! :)

         
vitchoklad mousse        pannacotta         choklad cupcakes


/Sofie & Caroline

gott!

2011-03-05 - 20:24:54

Baconinlindade fyllda kyckling filéer med dragonsås och ris

Antal portioner: 4    Tid: ca 1 ½ timme    Svårighetsgrad:

Ingredienser:
4 kyckling filéer
4 skivor salami
1 burk bonjour
2 msk hackad purjolök
8 skivor bacon
8st tandpetare

Ris:
3 dl ris
1 morot
½ dl hackad purjolök 

Sås:
Smör
Grädde
Crème fraichen
Dragon krydda

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Dela kyckling filéerna på längden och fyll dom med bonjour, salami och lite purjolök, lägg sedan ihop dom och linda runt bacon. Fäst med tandpetare.

3. Bryn kyckling filéerna och sätt in dom i ugnen i ca 30minuter.

5. Börja med riset, fin hacka purjolöken och moroten , måtta sedan upp ris och vatten  i en kastrull och ställ på plattan. Blanda i moroten och purjolöken när vattnet har börjat koka, behövs inte röras om.

6. Dags att fixa såsen, blanda smör, grädde och crème fraichen i en kastrull och låt det sjuda.

8. Tillsätt dragonen i såsen och servera maten.


Recept: Lina Bylund
Foto:  Sofie och Caroline

RSS 2.0