gott!
Baconinlindade fyllda kyckling filéer med dragonsås och ris
Antal portioner: 4 Tid: ca 1 ½ timme Svårighetsgrad:
Ingredienser:
4 kyckling filéer
4 skivor salami
1 burk bonjour
2 msk hackad purjolök
8 skivor bacon
8st tandpetare
Ris:
3 dl ris
1 morot
½ dl hackad purjolök
Sås:
Smör
Grädde
Crème fraichen
Dragon krydda
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela kyckling filéerna på längden och fyll dom med bonjour, salami och lite purjolök, lägg sedan ihop dom och linda runt bacon. Fäst med tandpetare.
3. Bryn kyckling filéerna och sätt in dom i ugnen i ca 30minuter.
5. Börja med riset, fin hacka purjolöken och moroten , måtta sedan upp ris och vatten i en kastrull och ställ på plattan. Blanda i moroten och purjolöken när vattnet har börjat koka, behövs inte röras om.
6. Dags att fixa såsen, blanda smör, grädde och crème fraichen i en kastrull och låt det sjuda.
8. Tillsätt dragonen i såsen och servera maten.
Recept: Lina Bylund
Foto: Sofie och Caroline