Värt att testa
Fiskpinnar med klyftpotatis och remuladsås
Antal portioner: 4 Tid: 1 ½ timme Svårighetsgrad: 3
Ingredienser
4st torsk filéer
2st ägg
2 dl ströbröd
2 dl mjöl
Ca 8st potatisar
Smör
Remuladsås
2 dl Gräddfil
1-2 msk Majonnäs
4 msk bostongurka
3 msk hackad persilja
Salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225grader.
2. Skär potatisen i klyftor och sätt i en ugnsform och ringla över smör och salt.
3. Skär torsken i mindre bitar och dubbel panera den.
4. Sätt in potatisen i ugnen i 25-35minuter eller tills den har fått färg.
5. Hacka ingredienserna till remuladsåsen och blanda sedan ihop allt.
6. Stek panetterna i rikligt med smör.
Dubbel panering!
När man dubbelpanerar så sätter man först ned fisken i en bunke med mjöl, sedan sätter man ned den i äggen och till sist så sätter man ned den i ströbrödet.
Recept: Sofie & Caroline